Branding øger genkendelsen hos dine kunder

Når kunderne får lov at genkende dig lidt hurtigere, skal de ikke gå rundt og være forvirrede omkring, hvad du kan hjælpe dem med. De skal ikke spilde tid på at gætte sig til, om du mon er den rigtige hjælper til dem. Og når du hjælper dine kunder til at få hurtigere hjælp af dig, så hjælper du dem også til at være mere trygge og til at bruge mindre energi på at få hjælp.

Disse 5 nemme tips kan du nemt implementere – og de er med til at dine kunder nemmere kan genkende dig, afkode hvem du er, og hvad du kan hjælpe med.

 

1) Hvem er dit nyhedsbrev fra?

Jeg har ikke tal på hvor mange gange, jeg har fået et nyt nyhedsbrev, fordi jeg har tilmeldt mig et eller andet. Jeg har klikket på det i indbakken for at læse det…. men åh! Inde i mailen står der ikke noget navn, der er ikke noget billede, og jeg aner faktisk ikke, hvem det er fra – så jeg er nødt til at gå ud i indbakken for at se på, hvem det var, der havde sendt det! Eller jeg har scrollet helt ned til slutningen, for at se hvem der egentlig skrev til mig. Også her er det nogle gange svært at gennemskue tydeligt. Det gør jo, at du ikke får givet et særligt tydeligt indtryk af dig selv, og det kan være svært bagefter at huske, hvem der egentlig skrev det nyhedsbrev, og det er jo rigtig ærgerligt.

Så derfor; sørg for at sætte en såkaldt “visual” ind øverst. En visual er et billede, der tydeligt signalerer hvem afsenderen er – meget gerne med et billede af dig, men det kan du også sætte som afsender i stedet. Så skal dit logo stå der og eventuelt også dit firmanavn (især hvis det ikke er en tydelig del af logoet) og måske en lille tekst, hvor du skriver din USP-sætning (den slogan-lignende sætning der fortæller, om hvad der gør din hjælp unik) eller du kan skrive dit business why (elevatorsætningen – se længere nede i indlægget her). Jeg har altid sådan en visual øverst i mit nyhedsbrev. Det er også en god, basal måde at være mere synlig i sin markedsføring på.

 

Jeg udskifter visualen engang imellem, men det er måske hver anden måned – aldrig fra gang til gang, da genkendelsen ellers ryger. Og når jeg udskifter det, sørger jeg for at holde samme stil og tone, som jeg plejer, igen for at genkendelsen ikke ryger. Jeg følger nemlig min design manual for den visuelle identitet. Det er nogle regler, jeg selv har sat op for, hvordan logoet altid skal stå, hvilke farver jeg altid skal vælge mellem at bruge, hvilken skrifttype, billeder osv.

 

Hvis du er rigtig professionel, så har du også noget genkendeligt forneden. Fx et billede af dig selv, og så kan du skrive den samme tekst hver gang. Fx “kærlig hilsen”, eller hvad der nu fungerer for dig. Samt en reminder til dine læsere om at følge dig på Facebook, Instagram og lignende (med links, så det er nemt at klikke over på med det samme). Måske udtalelser fra glade kunder eller andet. Du kan sætte det op som et færdigt billede i Canva, eller du kan bruge tid på det én gang, og så bare kopiere den samme skabelon fra nyhedsbrev til nyhedsbrev.

 

2) Logo – essensen af dit brand!

For dig er det sikkert tydeligt, at det er DIN hjemmeside, det er DIT visitkort og det er DIN annonce. Det håber jeg da 🙂 Men det er det altså ikke altid for kunderne. Tænk på hvor mange, du selv påvirkes af markedsføring, hver eneste dag. Der er nok mindst tyve mails i min mail-indbakke hver dag, der er et hav af annoncer og opslag på Facebook. Det hele bliver bare en stor masse af indtryk, og derfor er du nødt til at skille dig tydeligt ud. Og du har en særdeles god og billig måde at skille dig tydeligt ud på hver eneste gang, nemlig ved at bruge de samme brandfarver hver gang, og så også huske dit logo.

Logoet er hele dit firmas essens sammenfattet i et lille visuelt billede, og det er det, der giver genkendelse igen og igen. Her er hele dit brands vibration sammenfattet i et lille billede. På billeder af os selv kan vi ændre udseende, hårfarve, blive ældre osv. Vores egen personlige vibration skinner måske mere eller mindre tydeligt igennem, afhængig af fotografen. Men logoet er konsistent.

 

Derfor er det en rigtig god idé, at dit logo er med overalt – øverst på venstre side på hjemmeside, og så skal det skal være på alt materiale, især visitkort. Gerne med samme placering altid, eller måske to at vælge mellem.

 

3) Smukke farver og fede former – men hvorfor?

Min helt store kæphest er jo, at man ikke vælger en farve, “fordi man synes den er flot” – men jeg ved jo at mange alligevel gør det, og hvordan kan jeg så hjælpe dig, der allerede har gjort dette?

Sørg for at sætte nogle få ord på, hvorfor du egentlig har den farve, du nu engang har valgt. Ikke fordi den er pæn. Men fordi den signalerer …..? Mærk efter hvad denne farve giver dig, og hvad du ønsker at den skal signalere til dine kunder, og noter det så ned. Du skal helt ind og have valgt 3-5 såkaldt brandværdier, som er de ord, der kendetegner dig og din måde at hjælpe kunderne på. Og derefter kan du så knytte farver til. Læs eventuelt om farvers betydning i indlægget her.

Det samme gælder de former, du bruger – bruger du runde former eller kantede former?

Det vigtigste er, at du selv er bevidst om, hvorfor du har valgt, som du har. Vid, hvad du ønsker at signalere med fx de runde former, og så sørg for at være konsistent. Brug de samme farver eller former altid, lad være at skifte rundt, for så sender du forvirrende og utydelige signaler.

 

4) Tag en tur i elevatoren

Sørg for at kunne svare på din elevatortale altid. Din elevatortale er et populært navn for din mission. Dit “business why” hedder det også, eller dit budskab, men det er altså det samme.

Det handler om, at man skal kunne vække dig klokken 3 om natten, spørge dig hvorfor du har lavet dit firma, og så skal du kunne lire din tale af på under to minutter. Så fast skal det sidde på din ryggrad. For hvis du ikke selv er helt knivskarp på det, hvordan skal dine kunder så kunne forstå det? Og når den sidder i skabet, så skriv den gerne på forsiden af din hjemmeside, eller andre steder, hvor nye kunder møder dig for første gang. Så hjælper du dine (nye) kunder til hurtigere at afkode, om du er noget for dem eller ej.

 

5) Skab tryghed for kunderne

Det behøver ikke være kedeligt, bare fordi du bruger det samme udtryk hver gang.

 

Du kan stadig lege med overskrifter, tekster, billeder og farvesammensætninger. Og som sagt kan små variationer gøre den mere spændende, fx hver anden måned kan du skifte visual på nyhedsbrevet eller Facebook-coveret, men der SKAL være masser af genkendelighed hver gang. Ellers skyder du dig selv – eller rettere dit brand – i foden, hvis du ikke gør det. For jo mere genkendelse der er i det, jo hurtigere kan dine kunder og følgere afkode, at det her er fra dig. Så skal de bruge mindre tid og energi på at undre sig over, hvad det handler om, og hvem det er fra. Det er altså en kæmpe hjælp for dine kunder, hvis du giver dem noget genkendeligt hver gang.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få flere tips til holistisk branding og markedsføring: