Når man er nystartet lille virksomhed, er midlerne ofte små, og man har et stort behov for at tiltrække nye kunder. Derfor er det ret vigtigt, at man bruger sine markedsføringspenge virkelig godt! Her forklarer jeg, hvordan det bedst kan betale sig at annoncere.
Hvor skal man annoncere som nystartet virksomhed?
Hvis du er startet op med de to letteste og mest populære medier, så har du en hjemmeside og er på Facebook med en business side.
Hvor skal du så bruge ressourcerne? Det kommer faktisk an på hvad du skal annoncere for, hvad dit produkt er. Men lad os først se på, hvordan man annoncerer på de to forskellige medier.
Annoncering på hjemmeside – kan man det?
Nu spørger du måske – kan man overhovedet annoncere på sin hjemmeside? Ja det kan man faktisk godt – forstået på den måde, at du bruger din hjemmeside til at annoncere med, på Google. Annoncering handler om at få opmærksomhed, og med en hjemmeside får man opmærksomhed, hvis man ligger øverst i Googles søgeresultater.
Der er to måder, hvorpå din hjemmeside kan komme højere op på Googles søgesider:
- Først og fremmest kan du lave søgeordsoptimering på hjemmesiden. Det kaldes også SEO (Search Engine Optimization). Det er gratis, men det koster lidt tid, og det kræver også, at du sætter dig ind i, hvad der skal til, for at Google sætter dig højere op på siden. Meget kort sagt, så er et søgeord det ord, som kendetegner indholdet på din hjemmeside. Derfor skal søgeordet være til stede på din hjemmeside, og især gerne i overskrifter og titler. Der er også andre faktorer, der spiller ind, som fx læsevenligheden på siderne, antal links til og fra hjemmesiden og indbyrdes på hjemmesidens sider og andre ting. Du bør altid søgeordsoptimere din hjemmeside, så du kommer så højt op på Googles side som muligt – alene fordi en høj placering faktisk er udtryk for, at din hjemmeside er velfungerende hvad angår læsevenlighed, nemt at finde rundt osv.
- Dernæst er der mulighed for at købe annoncer på Google, sådan at du kommer til at ligge på en af de øverste tre-fem placeringer. Hvis du kigger efter på Google (prøv at søge et eller andet), så vil du se, at de øverste er markeret med ”annonce”. Det er fordi, de har betalt for at ligge der. Det gøres i Google Ad. Det koster noget, men det afhænger også af, hvilke søgeord du byder på. Det er nemlig lidt ligesom en auktion, hvor man byder på søgeord, og hvor de populære ord koster mest. Derfor kan det kræve et stort dagligt budget at ligge øverst på et søgeord, mens andre søgeord er billigere.
Annoncering på Facebook – hvordan gør man det?
Når man har en Facebook business side, kan man lave to slags annonceringer.
- Boost af et opslag. Her vælger du en målgruppe, sætter dit budget og antal dage, boostet skal køre, og så kommer det ud og bliver vist for en masse. Det er bedst til at få rækkevidde på, det vil sige at komme bredt ud til en masse nye. Boost er en meget hurtig måde at annoncere på, men det er ikke anbefalelsesværdigt – det bedste er at gøre det i Business Manageren (se næste punkt).
- Annoncering i Business Manageren. Det fungerer lidt på samme måde som boostet, men her kan du vælge meget mere specifikt ned på målgrupper. Du kan også vælge mere specifikt, hvad formålet er med din kampagne; rækkevidde, leads osv. Leadkampagner er især fremragende til at skaffe tilmeldinger til nyhedsbrev eller webinar, kurser etc.
Hvornår annoncering på Google og hvornår annoncering på Facebook?
Her kommer det rigtig meget an på, hvad det er, du tilbyder.
- På Google er annoncering kun effektiv, hvis din målgruppe søger efter noget specifikt. Som fx “behandling af nakkesmerter” eller “kranio sakral terapi”. På Google er man allerede i købe-humør og leder efter den, der kan tilbyde bedste løsning.
- På Facebook popper du op i målgruppens newsfeed, og sådan kan du friste dem eller minde dem om, at det faktisk kunne være ret fedt at tage et kursus i kranio sakral terapi teknikker. På Facebook er folk mest i browse-humør og kan lade sig friste til at købe, men de er som udgangspunkt ikke specifikt på udkig efter noget.
Udover at friste kan Facebook annoncering også med fordel bruges til klienter der har et problem, men som ikke helt ved, hvad der skal til for at løse det.
Forestil dig, hvis du fx har diffuse smerter eller føler dig virkelig træt for tiden. Måske ved du ikke, hvilken behandling, der hjælper. Måske ved du ikke engang, om det kan behandles. Så derfor har du ikke søgt efter noget. Og hvis der så en dag dukker en annonce op, der tilbyder behandling mod træthed og diffuse smerter og alverdens andre slags skavanker, så er du jo nok ret villig til at klikke på den?
Bare husk at Facebook ikke bryder sig om at man bruger negative ord i sine annoncer – det vil sige ord som stress, depression, angst, smerter, sex, gæld, vægttab og lignende. Den slags ord vil simpelthen kunne bandlyse din annonce. Brug heller ikke negative billeder, der afspejler problemer eller smerter, eller viser for meget hud.
Så for at opsummere;
Hvis du skal vælge mellem annoncering på Google og på Facebook, er du nødt til først at se på, hvilken ydelse du tilbyder:
- Hvis du har en ydelse, som folk søger efter – så er det Google.
- Hvis du har en ydelse, der ikke søges efter, men hvor du vil kunne friste din målgruppe, så er det Facebook.
Få sparring om blandt andet annoncering
Hvis du gerne vil have lidt sparring omkring annoncering, så tilmeld dig mit nyhedsbrev. Så får du nemlig en invitation ind i min lukkede Facebook-gruppe, hvor du kan komme til at sparre med og få tips og inspiration fra både mig og andre holistiske selvstændige. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få flere tips til branding, mindset og markedsføring:
Læg en kommentar