Vil du gerne leve et liv som selvstændig – med overskud, i flow, med nydelse?

Når du starter på fuld tid som selvstændig, så starter du måske op med at arbejde med dine grundydelser. Er du behandler eller coach, så er det måske at give 8 behandlinger om dagen 5 dage om ugen – og det har du vel regnet på, så det kan løbe rundt.

Men kender du det….?

At dagene flyver afsted, og du egentlig ikke har ret meget mere tid til dig selv, end dengang du havde fuldtidsjob?

Måske er der heller ikke så mange penge i lønningsposen, som du havde drømt om…

Måske arbejder du lige så mange timer og til samme løn, som dengang du var lønmodtager.

Men det her er jo din forretning, så du kan jo selv bestemme nu!

 

Hvordan vil du leve dit liv? Hvordan skal din balance være mellem arbejde og fritid?

Hvordan kan du få lov at leve et drømmeliv som selvstændig – hvor der både er frihed og overskud?

 1. Først og fremmest handler det om, at du skal have ryddet op i din gamle lønmodtagertankegang! Du skal vænne dig til, at det er OKAY at arbejde færre timer om dagen, og samtidig tjene mere, end du gjorde før. Man behøver IKKE knokle for at tjene gode penge.
 2. Og dernæst handler det om at tænke smartere og udnytte tiden bedre, over alt hvor du kan – så du får fokuseret din energi.
 3. Endelig handler det om at tænke i løsninger, hvor du kommer væk fra sammenligning af konkurrenternes produkter, men i stedet kan shine i dit eget unikke lys.

Sådan får du frigivet noget tid, mens du stadig tjener det samme (eller endda mere).

Når du har opbygget en vis kundeskare, så prøv at tænke i hvordan du kan få mere ud af samme anvendte tid eller få frigivet noget tid i hverdagen.

Først og fremmest skal du kigge på din forretning, og hvilke ydelser, du tilbyder. Måske tilbyder du enkelte sessioner/behandlinger. Måske er der mange klienter, der kun får en behandling ad gangen, og så går der lang tid før næste behandling. Det kan du med fordel se at komme væk fra! Se her hvordan:

 

Forskellige slags sessioner til samme behandling:

 • Første behandling kræver ofte lidt mere tid, fordi du skal tale med klienten om symptomer, måske skal du lave en kropsscanning eller lave en plan for forløbet. Derfor kan du sagtens tillade dig at lave første behandling lidt længere tidsmæssigt og også til en lidt højere pris.
 • Det kan også være din afsluttende behandling tager længere tid eller indeholder tips til efterfølgende hjemmetræning eller lignende, og så kan du måske tage lidt ekstra for det.

 

Lav kombi-behandlinger:

 • Nogle behandlinger er meget let sammenlignelige med andre behandleres ydelser. Dermed kan klienten måske shoppe lidt rundt fra den ene behandler til den anden. En måde at undgå det, er at komme lidt ekstra oven i behandlingen. Hvis du kan flere teknikker, kan du kombinere dem i en behandling. Det kan du kalde en kombi-behandling, holistisk behandling, eller hvad du nu føler for. Dermed kan klienten ikke sammenligne med andre, og du kan tillade dig at tage en lidt højere pris for din behandling end ellers. Hvis du har svært ved at få folk til at betale for den behandling, frem for en traditionel, kan du enten lade de traditionelle behandlinger udgå, eller differentiere længden på de forskellige behandlinger. Så bliver de sværere at sammenligne.

 

Fasthold kunderne i forløb frem for sessioner hist og her:

 • Nogle behandlingsformer har rent faktisk bedre udbytte for klienten, hvis man minimum får 3 behandlinger med et vist antal dage imellem. Ville du kunne gøre det samme med dine behandlinger? Altså simpelthen tilbyde deciderede forløb, hvor du dermed knytter klienten til dig for tre behandlinger ad gangen. Så kan du få lov at forme din klients udvikling, uden at de selv vælger at hoppe fra, før de egentlig har fået ordentligt udbytte af behandlingerne. Det er win-win for både dig og klienten.
 • Giv eventuelt en lille rabat ved køb af 3, 5 eller 10 behandlinger – hvad der nu virker for dine type ydelse. Og følg dem så hånd i hånd hele vejen gennem forløbet, så du lader dem vide, hvordan de kan udvikle sig, og giver dem feedback på det løbende.  Sådan et transformationsforløb kan godt sælges for flere penge, end hvis du kun sælger en enkelt behandling.
 • Det kan også være du tilbyder behandlinger til flere faser i klientens liv eller til flere områder af kroppen. Lav en pakkeløsning eller klippekortløsning til flere behandlinger, hvor du kommer alle områderne igennem. Full body solution. Sørg for at signalere udbyttet ved at komme hele kroppen/alle områder af et problem igennem i løbet af et forløb.

 

Gå online med dine ydelser:

 • Såfremt du har mulighed for det, kan det stærkt anbefales at du går online med dine ydelser. Det kan være, du er massør eller anden behandler, og tænker at du kun kan behandle fysisk. Men du har jo en masse viden om dit område? Kan den viden ikke komme andre til gavn? Kan du ikke rådgive dine kunder online?
 • Måske kan du lave små guider, som du kan sælge for fx 100 kr stykket, om hvordan man med små kneb kan forebygge de smerter, som dine klienter bygger op til behandlinger hos dig?
 • Eventuelt kan du lave en hel række moduler, som du kan sælge? Et modul til hvert kropsområde eller hver fase af de områder, du hjælper klienterne med. Hvis du samtidig støtter klienterne indimellem fx med et webinar en gang om ugen eller måneden eller support i en dertil knyttet Facebook gruppe?

 

Lav ydelser til grupper:

 • Lav gruppebehandlinger. Samme emne, som du normalt ville behandle med en enkelt klient, men til flere ad gangen, så du får flere penge for samme tid. Kunne fx være gruppehealing eller gruppeterapi.
 • Lav gruppeworkshops eller undervisning til flere ad gangen. Det kan være du bare gerne vil give små teknikker til hjemmebrug.

 

Tag dine klienter med på retreats:

 • Tag på retreats. Start med et døgns tid eller to. Lav et lille program til retreatet og sørg for alene-tid indimellem, eller hvad der nu fungerer for dit setup.

 

Giv stafetten videre:

 • Hvis du er rigtig god til det, du laver, kan du begynde at undervise andre i det samme. Eventuelt kan du bare give nogle få teknikker videre, hvis du ikke er autoriseret til at lave den fulde uddannelse.
 • Det kan være online undervisning ved hjælp af færdige moduler, der indeholder et bestemt antal videoer og manualer i en bestemt rækkefølge – så kan du jo sælge, mens du laver alt muligt andet.
 • Er det ikke muligt at gå online, så er fysiske kurser også stadig værdifuldt. For du bruger den samme tid på flere kunder ad gangen, og får stadig flere penge, end hvis du blot behandlede én klient på samme tid.

 

Skalér op til større coaching- eller mentorforløb

 • Når du har fået bygget en række ydelser op på denne måde, kan du begynde at overveje at lave lidt større forløb.
 • Men her er du nødt til at være aktiv ude på de sociale medier og også gøre dig synlig med noget annoncering, så du kan blive et kendt navn blandt din målgruppe. Det er trods alt de færreste, der køber lange mentorforløb hos en, de kun har fået en enkelt session eller behandling hos.
 • Markedsføring af dine forskellige nye typer ydelser fungerer jo også som markedsføring for dig og dit navn, så det hele hjælper på at få udbredt dit kendskab.

 

På denne måde kan du begynde at sætte din business på ”automatpilot” engang imellem:

Så får du frigivet noget tid, og du får en højere betaling for din tid. Så kommer du væk fra knokleri, og får mere overskud i dit liv som selvstændig.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få flere tips til holistisk branding og markedsføring: