Har du sat mål op for din virksomhed?

Jeg anbefaler alle, der skal starte egen virksomhed op, at sætte sig mål for, hvad de vil opnå med virksomheden. Ikke at forveksle med firmaets formål/mission.

Nej, det her handler om hvor du gerne vil hen, ved hjælp af din virksomhed, hvad du gerne vil opnå.

 

At sætte nogle motiverende mål op hjælper dig simpelthen til at fokusere på de opgaver, som giver mening i forhold til dine mål. Derudover vil det styrke din motivation. Og dermed kan du rent faktisk bedre opnå det, du gerne vil.

Du kan starte med at sætte nogle lidt forsigtige delmål op.

  • Fx kunne det være at du først og fremmest gerne vil tjene penge nok på din virksomhed, til at det løber nok rundt, til at du kan tjene lidt ekstra lommepenge.
  • Dernæst kan et delmål 2 fx være, at du gerne vil tjene lige så meget, som du gør på dit fuldtidsjob i dag, så du kan leve af at være selvstændig.
  • Og så er der dit drømmemål – hvad drømmer du allermest om? Måske du drømmer om frihed, selvstændighed, penge nok til at flytte til et stort landsted med dyr? Måske er det at kunne rejse jorden rundt et par gange om året eller penge nok til at kunne nøjes med at arbejde en time om ugen? Måske du drømmer om at blive den største inden for dit felt? Måske drømmer du om at hjælpe flest mulige? Hvordan ser der ud i dit drømmemål, hvordan tilbringer du dine arbejdsdage, hvordan ser din fritid ud? Prøv at sæt dig og lad tankerne få frit spil, og leg at der ingen begrænsninger er overhovedet – hverken tid, penge eller lignende. Hvordan vil du allerhelst have det?

 

Drømmemålet skal være SMART

SMART er en forkortelse for Specifikt, Målbart, Ambitiøst, Realistisk og Tidsbestemt.

Det er bedst at gøre drømmemålet så specifikt som muligt. For nogen kan det være bedst at have så mange detaljer med som muligt, men for andre kan det være bedst bare at fokusere på den følelse, det vil give dig, når du når dit mål.

Måske ønsker du at hjælpe flest mulige? Hvilken følelse vil det give dig?

Dernæst skal det være så målbart som muligt – vil du helst kun arbejde en time om dagen? Vil du gerne arbejde hver dag, men kunne bo i udlandet, mens du har din business? Prøv at tænke så specifikt som muligt. Eller igen kan det være, det er bedre for dig at tænke i den følelse du får, hvis du kun arbejder få timer om dagen.

Lav et ambitiøst mål. Gå efter hele din drøm, ikke kun en lille bid. Og det er derfor, du kan lave små delmål, som du kan arbejde dig hen mod undervejs. Så får du små belønninger og motivationer undervejs, når du opnår disse.

Og husk at målet skal være realistisk – det nytter trods alt ikke at drømme om at få et hus ude i rummet! Det er også godt at sætte tid på – er det her noget, du gerne vil opnå om et halvt år eller om fem år?

 

Er der udvikling i din forretning?

Det er rigtig smart at sætte nogle mål op, år for år, for hvordan din forretning skal udvikle sig.

  • Specifikke målbare mål: kig på de tal, du har for fx åbningsrate på nyhedsbrev, antal følgere på sociale medier, antal tilmeldte til nyhedsbrev, antal besøgende på hjemmesiden, din hjemmesides placering på Googles søgesider i fbm. specifikke søgeord, samt antal visninger eller lead-pris på dine Facebook annoncer. Omsætning og udbetaling af løn. Antal kunder. Gennemsnitsindtægten per kunde. Annonceudgifter. Vedligeholdelsesudgifter. Skriv disse tal ned og sæt dig må for, hvad du kunne tænke dig at tallene skulle stige eller falde til næste år.
  • Kvalitative mål: Der kan være nogle mål, som er svære at sætte tal på. Fx din følelse af overskud og tid til familien. Eller følelsen af at arbejdsdagen bliver mindre hård. Sæt dig og vær så specifik som muligt. Evaluér løbende, om du har det overskud og energi, som du har drømt om, eller om du føler dig stresset og knokler for meget.

 

Vision board

Det kan være en god idé at lave et såkaldt visionboard. Det er et ark eller en opslagstavle med små billeder, der symboliserer eller repræsenterer det, du allerhelst vil opnå i dit drømmemål. Du kan lave det i programmet Canvas eller i powerpoint, eller i en af de mange visionoard-apps. Derefter kan du printe det ud, eller du kan lave det på en fysisk opslagstavle.  Eller du kan klippe billeder og tekster ud fra forskellige gamle blade, og så klistre dem på et stykke pap. Placér det et sted, hvor du kan se det ofte, måske endda dagligt.

Og visualisér det så – for nogen kan det være rigtig godt at fokusere på alle de specifikke ting, du ønsker dig, mens det for andre kan være bedst at fokusere på følelsen, det vil give dig. Er det frihed, lykke, ro, overskud, energi, glæde? Så er det de følelser, du skal fokusere på. Sæt dig engang imellem og visualiser det og mærk disse dejlige følelser. Du skal kunne mærke dem i din krop, fuldstændig som hvis du allerede havde opnået drømmemålet. Gør det gerne hver dag. Du kan jo kun tiltrække det, som vibrerer på samme frekvens som dig selv.

 

Manifestér dit drømmemål

I følge loven om tiltrækning vil du så kunne manifestere det. Helt så enkelt er det selvfølgelig ikke, du skal også gøre en indsats. Du skal stadig selv vælge om du vil reagere på inspirationer, og det sker ikke over en nat. Men det er i hvert fald et tip i forhold til at komme tættere på den følelse, du gerne vil opnå. Når du selv mærker det, så vibrerer du nemlig på den høje drømmemåls-frekvens. Og først da vil du tiltrække ting og hændelser, som også vibrerer på denne høje frekvens.

MEN det er vigtigt, at du ved, at ALLE de følelser og tanker, du har i dig, vil udsende vibrationer, som universet så vil matche tilbage til dig. Så hvis du har blokeringer, frygt eller lignende, som du ikke har fået dealet med, så er det vigtigt, at du først og fremmest får ryddet op i dem. Få dem op til overfladen, heal dem og slip dem. Først da vil du kunne manifestere de resultater, du drømmer om. Find hjælp til det her i blogindlægget om begrænsende overbevisninger og blokeringer, eller du kan købe kurset HØJTvibrerende branding, som har en meget powerfuld og forløsende lydfil med healing til samme brug.

 

Husk at være taknemmelig for det, du har lige nu

Bare husk at du ikke skal ende i en “når bare…” tilstand. Hvor du måske går og venter på, at alt først bliver rigtig godt, den dag du opnår dit drømmemål. Husk at være taknemmelig for det, du har lige nu.

Der er sikkert masser at være taknemmelig for. Du kan lave en lille øvelse, hvor du hver aften inden sengetid tænker på tre ting fra dagen, som du har været taknemmelig for. Om det så er at solen skinnede, at du fik et godt måltid mad, at børnene opførte sig pænt. At du er rask og rørig, at du har tag over hovedet, en bil der kan starte hver morgen. Din familie, dine venner, dit job.

Vær også taknemmelig for din forretning. Tænk tilbage på, hvor langt du egentlig er nået, siden du startede. Om du så er helt nystartet eller har været i gang et stykke tid, så er der sikkert sket en del ting for dig i mellemtiden. Du har fået større viden om nogle emner, du har måske været på kursus, du har fået nye klienter, du har kunne coache og hjælpe nogen, du har fået ny hjemmeside eller lignende. Der er masser at være taknemmelig for lige her og nu. Vi skal bare huske at registrere det, og helst hver eneste dag, for at holde vibrationen højt.

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få flere tips til holistisk branding og markedsføring: