Sådan vinder du dine kunders tillid, så de får lyst til at købe af dig

 

For at vinde dine kunders tillid, er du nødt til at vise dem, at de kan regne med dig.

Du skal vise dem dine kompetencer, så de kan se, at du rent faktisk er i stand til at hjælpe dem.

Det vil få dem til at føle sig mere trygge ved at investere i din hjælp.

 

Markedsføringens 80-20 regel

Først og fremmest er du nødt til at sætte dig ind i markedsføringens 80-20 regel. Kort sagt betyder den, at du i 80 % af din tid skal hjælpe dine følgere gratis, give dem masser af viden og information og hjælpe dem lidt på vej. Og i de sidste 20 % af tiden kan du så forsøge at sælge til dem. Lad mig uddybe:

 

80 % af tiden:

Om det så er opslag på Facebook, nyhedsbreve eller andre steder, så skal du i 80 % af tiden give dine følgere og kommende kunder gratis viden og hjælp. Ja, du læste rigtigt; du skal hjælpe dem gratis. Selvfølgelig skal du ikke give dem gratis behandlinger eller sessioner, altså dine ydelser eller produkter. Men du skal give dem gratis smagsprøver på, hvad du kan hjælpe med. En smagsprøve kan være tips, rådgivning omkring specifikke emner. En håndsrækning, som kan hjælpe dem på vej. På den måde hjælper du dem lidt til selvhjælp. Det kan også være at du giver tips til selvbehandling eller træningsøvelser, som de selv kan implementere derhjemme. Du skal simpelthen over-levere værdi!

 

20 % af din tid:

De sidste 20% kan du så bruge til at sælge. Det er en passende dosis, hvor dine følgere ikke vil føle, at du hele tiden presser et salg ned i halsen på dem. Der er ikke noget værre end dem, hvor hvert eneste nyhedsbrev leder op til salg af et kursus eller en ydelse ! Læs i øvrigt også, hvordan du udnytter dette 20%-vindue til at lave nogle effektive kampagner.

 

Hvad får du så ud af det – masser af salg?

  • Der vil være nogle følgere, som aldrig kommer til at købe en fuld ydelse til fuld pris af dig, og det skal du være ok med. For hvis du er large med den gratis hjælp og information, så vil du alligevel få kunder ud af det.
  • De mange følgere, som synes at dine tips er værdifulde, vil nemlig komme lidt på vej takket være dig. Det vil de være dig taknemmelige for og huske dig for. De vil også have fået en ide om, at du kan dit kram. Du ved, hvad du snakker om. De vil formentlig også indse, at for at komme helt i mål er de nødt til at få din fulde hjælp – en hel ydelse til fuld pris. Fordi du har vist dem en masse af dine kompetencer, og de har fået tillid til dig, vil de gå til dig, når de får lyst til at betale for en fuld ydelse.

 

Hvor kan du vinde dine følgeres tillid?

Der er flere steder, hvor du kan vinde følgernes tillid. De tre vigtigste steder er de sociale medier, hjemmeside/blog og nyhedsbrev.

Facebook-/Instagram-/LinkedIn-profil

  • Facebook/Instagram/LinkedIn er generelt set et rigtig godt sted at få fat i nye følgere, som du vil kunne vise dine kompetencer til. Hvilken kanal afhænger af, hvor dine kunder befinder sig, og hvor du selv trives bedst, så du kan lære at mestre den kanal. Men det er gode steder, dels på grund af de mange gode annonceringsmuligheder, dels på grund af anbefalinger fra følgere i lukkede grupper og deling af opslag.
  • Sociale medier er et i det hele taget et fantastisk sted at holde sine følgere “lune” og være top of mind ved at være tilstede med korte tekster jævnligt (et par gange om ugen). Derudover kan du linke trafik over til blogindlæg, og du kan lave annoncer på Facebook som giver trafik til blogindlæg, til events, til nyhedsbrev osv. Du kan gå live og vise dig selv frem, også i videoer.
  • På Facebook og Instagram kan du også vise dine kompetencer og din viden, og give masser af små tips og gode råd. På den måde kan du få vundet dine følgeres tillid. Husk blot at det kun er cirka 5% af dine opslag, som bliver set af dine følgere, så det er en god idé at gentage dine budskaber igen og igen.

Hjemmeside/blog

En hjemmeside bør man have, og hvis du ikke orker at have en stor hjemmeside, der skal opdateres hele tiden, så få lavet en billig og enkel hjemmeside, der blot fungerer som en såkaldt visitkorthjemmeside. Her kan man så finde din kontaktinfo og priser.

 

En levende hjemmeside kræver lidt mere arbejde, men kan være al arbejdet værd, hvis du trives med at skrive indlæg og har energi på det. For når du tilsætter en blog med indlæg, er det rigtig godt i forhold til at vise dine kompetencer og vinde følgernes tillid. For så kan du virkelig få lov at gå i dybden og vise din store viden om et emne med lidt længere tekster.

 

En blog trækker desuden trafik ind til hjemmesiden. Enten via SEO (fordi du bruger nogle af de søgeord, som dine kunder googler efter), eller via de links, du lægger i nyhedsbrev eller på Facebook opslag. Du kan bruge trafikken til at lave målrettede annoncer på Facebook, retargeting såvel som kopimålgrupper. Og trafikken kan du føre over til tilmeldingsformularer til dit nyhedsbrev, hvilket jeg også vil anbefale dig at få.

 

Nyhedsbrev:

Nyhedsbrev kan du skrive ud til dine kunder og følgere på en mere direkte måde. Eftersom nyhedsbrevene ikke kommer ud offentligt, kan du også være lidt mere personlig her. Dine følgere kan godt lide, når du viser lidt mere af dig selv – ikke nødvendigvis den private side med børnebilleder og så videre, men en mere personlig side. De vil gerne kunne mærke dig. Det skaber også loyalitet, fordi de føler sig mere og mere knyttet til dig. Og så begynder de at vise dig tillid i forhold til at lade dig hjælpe dem.

 

Samtidig er det også et godt sted at gå mere i dybden omkring emner, hvor du kan vise dine kompetencer. Bemærk dog at du ikke behøver skrive lige så langt som blogindlæg, men blot kan nøjes med at give en appetitvækker og så linke over til resten af indlægget.

 

Det er også godt at have følgernes e-mail adresser, fordi man jo aldrig helt ved, hvad de sociale medier kan finde på i form af restriktioner eller betaling for at have virksomhedssider. Personligt har jeg oplevet problemer med at gå live på Facebook i perioder, og der har det været guld værd at kunne skrive ud på nyhedsbrev i stedet.

 

Husk bare igen på, at du skal have energi på at vedligeholde et nyhedsbrev – hvad enten du skriver tekster eller blot udsender en lydfil eller video, så skal du gide at gøre det med jævne mellemrum. For ellers bliver det en drænende opgave for dig, og det kan mærkes i den anden ende…

 

Du kan faktisk have et nyhedsbrev, uafhængigt af om du har en hjemmeside eller en Facebookside eller ingenting.  Bemærk dog, at det kan være ret svært at fange nye tilmeldinger uden at have enten Facebook eller hjemmeside – hvor skal man ellers finde dit nyhedsbrev? Hvis du kun har hjemmeside, så hav en tilmeldingsformular på den. Sørg for at den popper op, når folk er ved at forlade siden fx. Hvis du kun har Facebookside, så kan du lave Facebook annoncer derinde og dermed få tilmeldinger (leads) over til nyhedsbrevet.

 

Læs i øvrigt også om 5 nemme brandingtips, blandt andet i dit nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få flere tips til holistisk branding og markedsføring: